Webinar: Leren en verbeteren met spiegelinformatie in het verpleeghuis. Resultaten van peilstations binnen het programma Leren van Data.

Evenement datum: 16 maart 2023

Datum en tijd: Donderdag 16 maart, 16.00 uur (45 min.)

Voor wie:
Specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, physician assistants en andere medische behandelaren in het verpleeghuis, managers en bestuurders.

Dit is een online bijeenkomst.

Inschrijven doe je via deze link. 

Hoeveel psychofarmaca en antibiotica worden in het verpleeghuis voorgeschreven? Hoe vaak is dit conform de richtlijn? En als er van de richtlijn wordt afgeweken, waarom dan? Binnen het programma Leren van Data nemen 22 verpleeghuizen deel als ‘peilstation’ om te kunnen leren en verbeteren met spiegelinformatie.

In deze webinar vertellen Patricia Jepma en Fenne Wouters, onderzoekers binnen het programma Leren van Data, hoe gegevens die artsen in de dagelijkse praktijk vastleggen, kunnen worden ingezet voor kwaliteitsverbetering. Zij laten daarbij resultaten zien over passend gebruik van antibiotica bij urineweginfecties en lage luchtweginfecties en passend gebruik van psychofarmaca in het verpleeghuis. Daarnaast gaan ze in op de ervaringen van de deelnemende behandelaren. Wat leren zij van de spiegelinformatie en hoe beïnvloedt dit hun dagelijks handelen?

Bent u nieuwsgierig hoe data kan worden ingezet voor leren en verbeteren in het verpleeghuis? Of heeft uw organisatie interesse om mee te doen als peilstation? We zien u graag bij de webinar.

 

Inschrijving voor dit webinar sluit op maandag 13 maart, 23.59 uur.