Onderzoeksdeelnemers gezocht

Gezocht: deelnemers voor een korte online vragenlijst (REVISION: virale luchtweginfecties in verpleeghuizen)

Alle medewerkers binnen het multidisciplinair team langdurige zorg in verpleeghuisorganisaties kunnen deelnemen: verzorgenden, verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgenden, etc.

De vragenlijst neemt maximaal 10 minuten in beslag. Lees er hier meer over. 

Gezocht: zorgprofessionals voor de online survey over psychiatrische klachten in het verpleeghuis 

Psychiatrische klachten komen vaak voor bij bewoners in het verpleeghuis, wat verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Deze klachten zorgen vaak voor probleemgedrag, denk aan vreemd gedrag bij schizotypische problematiek of het tegen elkaar uitspelen van zorgmedewerkers bij borderline of narcisme. Om voor deze steeds groeiende groep, met persoonlijkheidsproblematiek, de beste zorg te waarborgen, is het nodig meer inzicht te krijgen in hoe de zorg voor deze groep is georganiseerd. Daarom willen we ervaringen van zorgpersoneel verzamelen om te ontdekken wat zij nodig hebben om deze zorg te kunnen bieden. Om dit in kaart te brengen hebben we een online vragenlijst opgezet. Met de opgedane kennis hopen we handvatten te kunnen bieden aan organisaties om de beste zorg voor deze groep te kunnen bieden.

Voor wie?
Zorgprofessionals werkzaam in een verpleeghuis (o.a. artsen, psychologen, verpleegkundigen, verzorgenden)

Wat?
Een online vragenlijst van ongeveer 10-15 minuten. Hier vindt u informatie over deelname. En mocht u direct aan de slag willen:  

Link survey:
https://qfreeaccountssjc1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_e547Smc5Paizgou

 

Gezocht: Specialisten Ouderengeneeskunde voor interviewstudie

Om routine zorgdata uit het EPD te kunnen hergebruiken voor onderzoek, beleid en kwaliteitsverbetering, is het belangrijk dat er gestandaardiseerd en gestructureerd wordt geregistreerd. In dit onderzoek willen we inzicht krijgen in de redenen van specialisten ouderengeneeskunde om gegevens vast te leggen in het EPD, in de wijze waarop zij dat doen en wat hen helpt om dit op een gestructureerde en gestandaardiseerde manier te doen. Graag gaat promovenda Charlotte Albers  hierover met specialisten ouderengeneeskunde (in opleiding) in gesprek middels een interview van maximaal 1 uur bij u op locatie. De interviews zullen plaats vinden in de maanden september, oktober en november.

Meedoen of meer informatie? Kijk op deze pagina of mail naar c.a.w.albers@amsterdamumc.nl

 

Gezocht: SO, VS en PA voor online Delphi studie naar kwaliteitsindicatoren

Wij zoeken specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en physician assistants, die hun mening willen delen over de verschillende kwaliteitsindicatoren via 3 vragenlijstrondes. De rondes zijn in oktober 2022, december 2022 en februari 2023. Collega’s die minimaal 1 jaar in opleiding zijn kunnen ook deelnemen.
Duur: Gemiddeld 30-40 min per ronde.
Aanmelden of meer informatie? klik hier

 

Deelnemers gezocht voor testfase ‘Zorgtechnologie en medicatieveiligheid’

Uit literatuuronderzoek blijkt dat er nog veel te verbeteren is op het gebied van de inzet van technologie en het gedrag van medewerkers rond medicatieveiligheid.
Leden van onze themagroep Organisatie hebben hieruit een zelfscan elektronische ToeDiening en Registratie van medicatie (e-TDR) ontwikkeld. De zelfscan ondersteunt zorgteams bij het interne gesprek ten behoeve van verbetering van het werken met e-TDR.

Testfase zelfscan e-TDR in verpleeghuizen

Doel: Evalueren van de bruikbaarheid van de zelfscan e-TDR
Wanneer: okt-dec 2022
Doelgroep: zorgteams/zorglocaties
Waar: in jouw organisatie
Tijdsinvestering: max 2 uur per zorgteam

Aanmelden

Mail s.v.p. vóór 15  oktober 2022 naar L.van.Dusseldorp@atlant.nl

 

Alice 2.0

Gezocht: Zorginstellingen geïnteresseerd in deelname aan onderzoek naar het effect van sociale robots op de gezondheid en het welzijn van ouderen
Alice 2.0: Een maatje voor een praatje. In dit project (uitgevoerd door onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam UMC, in samenwerking met Deloitte) onderzoeken we of mensen zich aan een sociale robot kunnen hechten, en wat de effecten zijn van deze hechting op de mentale en fysieke gezondheid van ouderen. In het bijzonder willen we vaststellen of de interactie met een sociale robot eenzaamheid kan verminderen.
Denk je dat dit onderzoek interessant kan zijn voor jouw zorginstelling? Kijk voor meer informatie in deze bijlage, en neem gerust contact op met Daniel Preciado (d.f.preciadovanegas@vu.nl) als je vragen hebt of een kennismakingsgesprek met ons wilt plannen.