Onderzoeksdeelnemers gezocht

Focusgroep Medicatieveiligheid: gebruik/verbeteren van eTDR 

Zorgorganisaties krijgen de komende jaren meer en meer te maken met het elektronisch toedienen van medicatie via een zogenaamd eTDR. In samenwerking met Actiz werken wij vanuit de themagroep ‘Organisatie van Zorg’ aan de ontwikkeling van een tool, die helpt om een onderbouwde keuze te maken voor een eTDR of het werkproces m.b.t. het eTDR te verbeteren.

Bij de tool die wij willen ontwikkelen denken wij aan een Zelfscan. Wij willen gebruikers van deze beoogde zelfscan graag betrekken voor hun wensen en behoeften m.b.t. het gebruik van deze zelfscan en de beschikbare vorm. Vind jij medicatie veiligheid in de ouderenzorg belangrijk en draag je hier graag aan bij? Kijk dan hier voor meer informatie en geef je op.

 

Het urineSTICKS project

Hoe verloopt het proces rondom de inzet van urinesticks? Neem jij zelf het initiatief hiertoe? Of gaat dit op verzoek van de arts? Tegen welke problemen loop jij aan bij de inzet van urinesticks? Wat is volgens jou de oplossing om de inzet van urinesticks te verbeteren, zodat onnodig antibioticagebruik wordt voorkomen? Voor dit project zijn wij op zoek naar verpleegkundigen of verzorgenden werkzaam in een verpleeghuisorganisatie. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Wil jij bijdragen aan minder onnodig antibioticagebruik in verpleeghuizen, en daarmee aan het tegengaan van antibioticaresistentie?

Resilience

Op dit moment zoeken wij deelnemers voor de focusgroep t.b.v. de gevolgen sluiting langdurige zorginstellingen voorjaar 2020.
Informatie hierover vind je hier.

 

Alice 2.0

Gezocht: Zorginstellingen geïnteresseerd in deelname aan onderzoek naar het effect van sociale robots op de gezondheid en het welzijn van ouderen
Alice 2.0: Een maatje voor een praatje. In dit project (uitgevoerd door onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam UMC, in samenwerking met Deloitte) onderzoeken we of mensen zich aan een sociale robot kunnen hechten, en wat de effecten zijn van deze hechting op de mentale en fysieke gezondheid van ouderen. In het bijzonder willen we vaststellen of de interactie met een sociale robot eenzaamheid kan verminderen.
Denk je dat dit onderzoek interessant kan zijn voor jouw zorginstelling? Kijk voor meer informatie in deze bijlage, en neem gerust contact op met Daniel Preciado (d.f.preciadovanegas@vu.nl) als je vragen hebt of een kennismakingsgesprek met ons wilt plannen.