UNO Amsterdam. Door samenwerking beter

 

 

Afdeling Ouderengeneeskunde en SANO

Het Universitair Netwerk Ouderenzorg van Amsterdam UMC (locatie VUmc) UNO Amsterdam, bestaat sinds 2006 en is het samenwerkingsverband van Nederlandse ouderenzorgorganisaties, de afdeling Ouderengeneeskunde van Amsterdam UMC en SANO*.  UNO Amsterdam verbindt wetenschap met de praktijk. Verzorgenden, verpleegkundigen, behandelaars, onderzoekers, managers en artsen uit onze aangesloten organisaties bundelen hun krachten om de zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Zij zoeken wetenschappelijke antwoorden op vragen uit de praktijk en delen de verworven kennis. Ze ontwikkelen innovatieve zorgproducten op basis van nieuwe inzichten en helpen elkaar deze daadwerkelijk in te zetten op de werkvloer. Academici en zorgprofessionals lopen samen voorop in de ontwikkeling van de zorg voor ouderen met complexe problemen en multimorbiditeit. Dat is de kracht van UNO Amsterdam

* UNO Amsterdam werkt samen met de academische netwerken ouderenzorg in Groningen (UNO-UMCG), Leiden (UNC-ZH), Limburg (AWO-L), Nijmegen (UKON) en Tilburg (Tranzo).
Deze zes netwerken vormen samen de Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO)

 

Waarom doen we dit? Onze missie

UNO Amsterdam vindt dat ouderen met complexe zorgproblemen recht hebben op kwalitatief goede zorg en behandeling. Een zorgverlening die een optimale kwaliteit van leven waarborgt en, als er sprake is van een naderend sterven, ook een optimale kwaliteit van het levenseinde. Ouderen, zorgprofessionals en wetenschappers van UNO Amsterdam dragen samen bij aan de kwaliteit van leven en zorg voor ouderen met complexe zorgproblemen door kennisontwikkeling, kennisdeling en kennistoepassing. Dit doet het netwerk in verbinding met opleidingen in de ouderenzorg.

 

Hoe willen we dit bereiken? Onze visie

Een praktijkvoering met betere uitkomsten. Dat is het resultaat van de alliantie tussen praktijk en wetenschap binnen het UNO. De UNO-zorgorganisaties en -onderzoekers slaan de handen ineen om meer kennis te vergaren, op basis waarvan zij de zorg en behandeling van kwetsbare ouderen wetenschappelijk onderbouwen en producten voor zorginnovatie en -verbetering ontwikkelen en implementeren. UNO Amsterdam vergroot zowel het deskundigheidsniveau als de kwaliteit van praktische zorg en behandeling binnen de UNO-zorgorganisaties.

 

Maak kennis met UNO Amsterdam

UNO Amsterdam, ondertiteld: Ontdek hoe we samen de zorg nog beter kunnen maken! (youtube.com)