Over UNO Amsterdam

UNO Amsterdam (Universitair Netwerk Ouderenzorg van Amsterdam UMC, locatie VU medisch centrum) bestaat sinds 2006 en is het samenwerkingsverband van Nederlandse ouderenzorgorganisaties en de afdeling ouderengeneeskunde van Amsterdam UMC.

UNO Amsterdam verbindt wetenschap met de praktijk. Verzorgenden, verpleegkundigen, behandelaars, onderzoekers, managers en artsen bundelen hun krachten om de zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Zij zoeken wetenschappelijke antwoorden op vragen uit de praktijk en delen de verworven kennis. Ze ontwikkelen innovatieve zorgproducten op basis van nieuwe inzichten en helpen elkaar deze daadwerkelijk in te zetten op de werkvloer. Academici en zorgprofessionals lopen samen voorop in de ontwikkeling van de zorg voor ouderen met complexe problemen en multimorbiditeit. Dat is de kracht van UNO Amsterdam

UNO Amsterdam werkt samen met de academische netwerken ouderenzorg in Groningen (UNO-UMCG), Leiden (UNC-ZH), Maastricht (AWO-ZL), Nijmegen (UKON) en Tilburg (Tranzo). Deze zes netwerken vormen samen de Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO)

 

UNO Amsterdam. Door samenwerking beter.