GEANNULEERD: Webinar: Maak kennis met Het Wegingskader Cliëntperspectief

Evenement datum: 4 oktober 2023

Deze workshop is komen te vervallen:

 

Maak kennis met de online gesprekstool die helpt in het meenemen van het cliëntperspectief in de besluitvorming over het inzetten van (onvrijwillige) zorg.

 

Het toepassen van (onvrijwillige) zorg vraagt om het maken van een optimale afweging. Het meewegen van het cliëntenperspectief is hierbij essentieel. Het Wegingskader Cliëntperspectief is een online tool die zorgverleners helpt om dit cliëntperspectief te verduidelijken zodat het meer transparant kan worden meegewogen in de besluitvorming rondom de inzet van (onvrijwillige) zorg. De tool kan worden ingezet ter voorkoming van onvrijwillige zorg en/of ter onderbouwing vanuit het cliëntperspectief bij onvermijdbare inzet van onvrijwillige zorg in het kader van de Wet Zorg en Dwang.

Ken je Het Wegingskader Cliëntperspectief nog niet of onvoldoende? Marike de Boer laat je tijdens deze kennisbijeenkomst kennismaken met deze online tool. De tool wordt tijdens de bijeenkomst ‘live’ doorlopen en daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en zal aandacht worden besteed aan de reeds beschikbare ondersteuningsmiddelen voor verder gebruik van de tool in de praktijk.

Meer informatie over Het Wegingskader vind je hier.

 

Voor wie: Verzorgenden, verpleegkundigen, managers zorgteams, psychologen, specialisten ouderengeneeskunde, paramedici, en overige geïnteresseerden.