Webinar: Cognitieve achteruitgang door vaatschade: tips en aanbevelingen voor professionals

Evenement datum: 14 mei 2024

Mensen met cognitieve achteruitgang door vaatschade (zoals vasculaire dementie, MCI of na een beroerte) komen bij veel verschillende zorgverleners in het ziekenhuis, de eerste lijn en in de revalidatiezorg. Hierdoor ligt versnipperde zorg op de loer. Daarnaast biedt deze groep specifieke uitdagingen, zoals apathie of een relatief goed geheugen, waardoor ook de mantelzorgers tegen specifieke problemen aanlopen.

Er is meer kennis en aandacht nodig voor de problematiek van mensen met cognitieve achteruitgang door vaatschade en hoe daar mee om te gaan. Wij hebben met mensen met cognitieve achteruitgang, hun naasten en professionals besproken wat de behoeften zijn, en wat zij passende zorg vinden voor deze groep. Aan de hand daarvan hebben wij, samen met professionals, een lijst met aanbevelingen opgesteld.

In deze webinar neemt Sara van de Schraaf je mee in de ontwikkelingen rondom dit onderwerp. Zij vertelt over de ontwikkelingen over dit onderwerp en laat je kennis maken met de ondersteunende middelen die in ontwikkeling zijn.

 

Datum: dinsdag 14 mei 2024

Tijd: 12:00 – 12:45 uur

Locatie: online

Kosten: geen

Voor wie: professionals werkzaam met de doelgroep (dementie, cognitieve achteruitgang na beroerte) in de eerste lijn en GRZ, zoals specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, casemanagers, paramedici (o.a. ergotherapeuten en logopedisten).

Het inschrijfformulier voor dit webinar is gesloten.

Wil je er toch nog graag bij zijn, stuur dan een mail aan: vci@amsterdamumc.nl

 

Het webinar wordt gegeven door: Sara van de Schraaf