Thematafel: Zorgvuldige zorg rond levenseinde bij dementie: leer werken met het informatieboekje voor familieleden bij proactieve zorgplanningsgesprekken

Evenement datum: 17 april 2023

Online Thematafel: Zorgvuldige zorg rond levenseinde bij dementie: leer werken met het informatieboekje voor familieleden bij proactieve zorgplanningsgesprekken

Datum en tijd:
Maandag 17 april, 15.00 uur (45 min.)

Voor wie:
Verzorgenden, verpleegkundigen en artsen.

Dit is een online bijeenkomst.

Inschrijven doe je via deze link. 

Kosten: geen

Een handreiking voor meer inzicht
Met de handreiking – het boekje – Zorg rond het levenseinde, vertellen wij over hoe dementie zich in het algemeen naar het einde toe ontwikkelt. Op deze manier ontstaat er meer inzicht in de mogelijke problemen in de laatste levensfase.  Daarnaast is er informatie over de behandelmogelijkheden in deze fase.

Deze handreiking legt de nadruk op palliatieve zorg. Dit is een benadering die zich richt op het comfort van de patiënt, ofwel ‘kwaliteit van leven’. De gedachte hierbij is dat vredig sterven beter is dan het lijden verlengen. In de handreiking gaat het vooral over de medische zorg en zorgkundige aspecten van palliatieve zorg.

Voor wie?
Dit boekje is speciaal samengesteld voor familie en naasten. Maar ook voor zorgprofessionals is het een waardevolle handreiking. Bijvoorbeeld om de familie en naasten bij te staan met informatie na een gesprek.

Tijdens deze online bijeenkomst vertelt Eefje Sizoo over het boekje en hoe je dit kunt gebruiken of inzetten.

Meer informatie: kijk vast op deze pagina.