Thematafel: Zorg in de laatste levensfase bij dementie: leer werken met het informatieboekje voor naasten bij proactieve zorgplanningsgesprekken

Evenement datum: 14 maart 2024

Een handreiking voor meer inzicht
Met de informatiegids – ‘Zorg in de laatste levensfase voor mensen met dementie’ – die eind 2023 is verschenen, vertellen wij over hoe dementie zich in het algemeen naar het einde toe ontwikkelt. Op deze manier ontstaat er meer inzicht in de mogelijke problemen in de laatste levensfase.  Daarnaast is er informatie over de behandelmogelijkheden in deze fase.

Deze informatiegids legt de nadruk op palliatieve zorg. Dit is een benadering die zich richt op het comfort van de patiënt, ofwel ‘kwaliteit van leven’. De gedachte hierbij is dat vredig sterven beter is dan het lijden verlengen. In de handreiking gaat het vooral over de medische zorg en zorgkundige aspecten van palliatieve zorg.

Voor wie?
Deze informatiegids is speciaal samengesteld voor familie en naasten. Maar ook voor zorgprofessionals is het een waardevolle handreiking. Bijvoorbeeld om de familie en naasten bij te staan met informatie na een gesprek.

Tijdens deze online bijeenkomst vertellen Eefje Sizoo, Ronald Kolder, Annegreet Betlem en Janine van Kooten over de informatiegids en hoe je dit kunt gebruiken of inzetten.

Meer informatie: kijk vast op deze pagina.

Datum: donderdag 14 maart 2024

Tijd: 16:00 – 17:00 uur

Locatie: online

Kosten: geen

Voor wie:
Verzorgenden, verpleegkundigen en artsen.

 

Inschrijven doe je via deze link.

 

Door Eefje Sizoo