Thematafel: Besluitvorming na ernstige beroerte. Wel of niet doorbehandelen?

Evenement datum: 19 januari 2023

Online Thematafel: Besluitvorming na ernstige beroerte. Wel of niet doorbehandelen?

Datum en tijd:
donderdag 19 januari, 16.30 uur (60 min.)

Voor wie?
Specialisten ouderengeneeskunde (in opleiding), basisartsen, arts-assistenten, verzorgenden en verpleegkundigen met aandacht CVA of palliatieve zorg.

Dit is een online bijeenkomst. 

Inschrijving is inmiddels gesloten. 

Als na een ernstige beroerte de vraag rijst of wel of niet doorbehandelen zinvol en gewenst is (bijvoorbeeld het al dan niet starten of voortzetten van sondevoeding), staan artsen en familieleden vaak voor een ingewikkeld dilemma. In de praktijk blijkt dat arts-assistenten neurologie deze complexe familiegesprekken vaak voeren, maar dat onderwijs hierin niet een vast onderdeel is van de opleiding.

Ter ondersteuning is nu een hulpmiddel ontwikkeld dat de arts en de familie helpt gezamenlijk een besluit te nemen op basis van drie invalshoeken die voor deze beslissing van belang zijn: de (veronderstelde) keuze van de patiënt, de medische noodzaak en het comfort van de patiënt. Voor degenen die zich verder in dit onderwerp willen verdiepen is er tevens een e-learning ontwikkeld. De website is vrij toegankelijk en de e-learning kan voorlopig kosteloos worden gevolgd.

Op donderdag 19 januari vertelt Eefje Sizoo je over deze tool en beantwoordt daarbij al je vragen over het hulpmiddel, de website van de tool en/of de e-learning.

Meer informatie over de tool vind je hier.

Je kunt je inschrijven voor dit UNO Evenement tot en met zondag 15 januari 23.59 uur.