Brainstorm: wat is moeilijk in het omgaan met onbegrepen gedrag/ probleemgedrag?

Evenement datum: 8 april 2024

Bij mensen met dementie komt regelmatig gedrag voor dat vervelend is voor henzelf of voor de mensen in hun omgeving. Soms leidt hun gedrag zelfs tot gevaarlijke situaties. Dit gedrag noemen we onbegrepen gedrag of probleemgedrag. Het kan gaan om bijvoorbeeld boosheid en agressie, maar ook om zoiets als lusteloosheid. Zorgmedewerkers doen hun best om dit gedrag te verminderen of om het minder belastend te maken. Soms lukt dit wel en soms lukt dit niet.

In deze brainstorm willen we samen met jullie kijken naar wat jullie moeilijk vinden in het omgaan met onbegrepen gedrag/probleemgedrag. Met de kennis die we ophalen in deze brainstorm, hebben we een goed startpunt voor ons onderzoek. Uiteindelijk hopen we met de resultaten van het onderzoek namelijk verzorgenden en helpenden beter te kunnen ondersteunen in het omgaan met onbegrepen gedrag/probleemgedrag.

Datum: maandag 8 april 2024

Tijd: 15:00 – 16:00 uur

Locatie: online

Kosten: geen

Voor wie: verzorgenden en helpenden die te maken hebben met onbegrepen gedrag/probleemgedrag bij de mensen (met dementie) voor wie zij zorgen

Inschrijven kan via deze link.

Door Rianne van Hassel – werkt in de zorg van een verpleeghuis en is onderzoeker bij UNO Amsterdam