Communicatie Symposium SANO

Evenement datum: 8 februari 2024

Als communicatieprofessional in jouw ouderenzorgorganisatie weet je als geen ander dat communicatie in de ouderenzorg een vak apart is.

De doelgroepen, de samenstelling van de organisatie, meerdere locaties, alle collega’s, vakgroepen, de bewoners en alle belanghebbenden daaromheen. Alles vraagt weer om een andere benadering, en ook andere onderwerpen. Een breed en uitdagend veld, waar de druk hoog is en door de zorgkloof zal toenemen. Daarom organiseren wij vanuit de Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO, waar UNO Amsterdam onderdeel van is) een communicatiesymposium speciaal voor de ouderenzorg.

Als jouw organisatie lid is van een van deze netwerken, kun jij je hiervoor (gratis) opgeven.

Wanneer: donderdag 8 februari

Tijd: 09.30 – 16.00

Waar: Radboud umc, Geert Grooteplein 15, EZ Nijmegen

Voor wie: Communicatie professionals die voor een UNO Amsterdam organisatie werken, of voor één van de andere 5 Academische Werkplaatsen Ouderenzorg.

 

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze inspirerende dag gaan we samen op zoek naar antwoorden op enkele essentiële vragen in ons vakgebied.

Het verspreiden van relevante informatie of nieuwe kennis binnen de ouderenzorg kan een flinke uitdaging zijn, vooral vandaag de dag: waarin werkdruk en onderbezetting meer regel dan uitzondering is. Het vak communicatie binnen de ouderenzorg is wat ons betreft dan ook een vak apart. En om deze reden zijn we verheugd om jou uit te nodigen voor het symposium Communicatie in de Ouderenzorg: Een Vak Apart.

Dit symposium is speciaal georganiseerd voor communicatieprofessionals die werken voor een ouderenzorgorganisatie aangesloten bij één van de zes academische werkplaatsen ouderenzorg in Nederland.

Tijdens deze inspirerende dag gaan we samen op zoek naar antwoorden op vragen als:

Hoe kunnen we effectief communiceren met de zorgmedewerkers binnen onze organisaties?
Welke tools en strategieën zijn het meest doeltreffend om hun aandacht te trekken?
Hoe kunnen we informatie aantrekkelijk en begrijpelijk maken voor de medewerkers in de organisatie?
Hoe kunnen we hen blijven inspireren en motiveren om te leren en nieuwe kennis op te doen?
Daarnaast is er uitgebreid kans om ervaringen te delen en te netwerken met like-minded collega’s die in een gelijksoortige organisatie werken als jij.

Jouw expertise en inzet als communicatieprofessional zijn van grote waarde in het streven naar efficiënte en inspirerende communicatie binnen de ouderenzorg.

 

Heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail aan uno@amsterdamumc.nl o.v.v. Communicatie Symposium.